Opel Astra Sports Tourer

Slutomdöme av Opel Astra Sports Tourer

Av klaus@beiersdorf.nu i 4. Slutomdöme

2010-12-15

Här kommer då mitt slutomdöme av Opel Astra Sports Tourer. Mina förväntingar på bilen var inte så höga, och eftersom jag ville skaffa mig en egen uppfatttning av bilen utan att döma den pga pris och liknande så tittade jag inte så mycket på prislappen på bilen utan gav den en chans helt förutsättningslöst. Efter en vecka med dieselversionen på 165 hästar så är mitt slutomdöme som följer: Plus: Stolarna är bra, speciellt med det ställbara sittdjupet.

Läs inlägget

Slutomdöme efter en vecka med nya Astra

Av emmdahlin@gmail.com i 4. Slutomdöme

2010-12-13

Jag tycker man kan sammanfatta nya Opel Astra Sports Tourer med orden Tyst, Trevlig och Trång. Tyst för den låga ljudnivån i kupén under körning, trevlig för den mysiga lilla dieselspisen och trång för bristen av benutrymme på precis varenda plats i bilen. Två lite längre vuxna och en bakåtvänd bilbarnstol är något mer än vad bilen är byggd för. Är man av mer normallängd (upp till 180cm kanske) är det nog inga problem.

Läs inlägget

Lite om det exteriöra

Av klaus@beiersdorf.nu i 3. Under testets gång

2010-12-06

Lite kort om utsidan.

Läs inlägget

En liten rättelse, av första intrycket

Av emmdahlin@gmail.com i Diverse

2010-12-04

Idag ringde Pia Brunn från Opel Sverige mig, en mycket trevlig kvinna måste jag få tillägga. Hon hade uppmärksamat mitt inlägg ang. montering av bilbarnstol. Så nu vill jag bara göra er alla uppmärksamma på att Opel kostnadsfritt monterar in fästena, metall öglorna i golvet, till bakåtvända bilbarnstollar. Att detta inte fanns på bilen vi fått berode bara på att vi kör testbilar. Så det är bara att säga till vid beställning eller åka in till en Opel verkstad så monterar de in dessa.

Läs inlägget

Dålig sikt

Av kelly.brask@gmail.com i 3. Under testets gång

2010-12-03

. . . De tjocka stoplarna skymmer sikten på förarens sida... Tyvärr måste jag anmärka på sikten framåt på sidorna. Fönsterbågarna skymmer sikten ganska mycket, speciellt i vissa rondeller. Aven den korta stolpen där sidospeglarna sitter fast känns onödigt tjockt och stör synfältet. Sidospeglarna är rätt stora vilket är bra när man skall titta bakåt men sämre när man skall titta snett framåt. Svårt att få det helt bra, men det kan vara en vanesak.

Läs inlägget

Tre bilbarnstolar?

Av kelly.brask@gmail.com i 3. Under testets gång

2010-12-02

Babyskydd, framåtvänd bilbarnstol och bakåtvänd bilbarnstol fick plats. Idag har hela familjen farit runt. Trångt i passagerarsättet med bakåtvänd bilbarnstol bakom. Vi lyckades inte få plats med tre bakåtvända bilbarnstolar (eller, två bilbarnstolar och ett babyskydd) utan 4-åringen fick åka framåtvänd, något som vi inte brukar göra i vår vanliga bil. Barnen fick åka “omlott”, dvs babyskydd och en bakåtvänd bilbarnstol längst ut med den framåtvända stolen i mitten. Med babyskydd bakom föraren fick den gott om utrymme med benen (i det här fallet Föraren har gott om benutrymme med babyskydd bakom sig.

Läs inlägget

En stjärna på vägen.

Av ste1and@hotmail.com i 3. Under testets gång

2010-12-02

Vad jag förstår betyder Astra stjärna på latin och Astran är verkligen en liten stjärna på vägen. Den är otroligt tyst, vägljudet är minimalt och det kan inte bara bero på däcken. Den uppför sig som en stjärna i vinterväglaget, den känns trygg och förutsägbar i sitt beteende. Motorn är pigg och lättkörd och växellådan är lättarbetad. Att det är en diesel hörs bara när motorn är kall, när den blivit varm spinner den som en katt.

Läs inlägget

Är nog i minsta laget...

Av emmdahlin@gmail.com i 3. Under testets gång

2010-12-01

Det stående intrycket även dag två är att storleken nog inte riktigt räcker till för vår familj, idag har vi åkt tre vuxna och ett barn och det gick, men det var inte bekvämt för någon. Synd eftersom bilens komfort i övrigt känns väldigt bra. Motorn är jättetrevlig och bjuder till en lugn och skön körstil och inredningen känns fin. Däremot upplever jag att bilen tar evigheter att värma upp på morgonen, imorse var den inte varm ens när jag kom fram till jobbet, en resa på 15-20 minuter.

Läs inlägget

Klarar kylan bra!

Av kelly.brask@gmail.com i 3. Under testets gång

2010-12-01

Lite frost blev det på bilen efter en natt utomhus Igår kväll blev det en kort tur med bilen till Vallentuna för att handla, och idag en lite längre resa till Sollentuna, också för att handla. På dessa bekanta vägar tycker jag att bilen känns väldigt tryggt att köra, trots vintervädret, och belysningen fungerar utmärt för kvällskörning. Stolsvärmen satte jag på på högsta nivån och kunde snart dra ner den till en plupp.

Läs inlägget

Bilen efter nästan 40 mil.

Av christian@hogberg-molander.se i 3. Under testets gång

2010-11-30

En lite mer utförlig beskrivning av mitt tycke efter första dagen då! Har idag haft blandad körning på olika väglag ned till Eskilstuna och tillbaka till Stockholm, ca 40 allt som allt. Känner att bilen klarar sig riktigt bra i vinterväglaget och arbetar hela tiden effektivt och snabbt för att hålla en på körbanan. Hastighetshållaren är som sagt väldigt lätt att använda och ett stort plus var hur bra automatiska helljuset funkade, enda gången den tog ett tag var i en 90 graders kurva men det är ju rätt förståerligt.

Läs inlägget